12-05-09

Voluit genieten in een hotel in Oostende

 

oostende3

Logeren aan de Belgische kust doe je volgens mij nog altijd het best in een hotel in Oostende, de enige echte Koningin der Badsteden. Oostende is een historische stad die tegelijkertijd ook kosmopolitisch, modern en bedrijvig is. Een echte stad aan zee. Al generaties lang vinden excentrieke kunstenaars hun inspiratie in Ensor’s stad en dat merk je zeker ook aan het culturele leven. Verblijven in een hotel in Oostende is veel meer dan gewoon verblijven aan zee of strand. Ook op cultureel vlak is er ontzettend veel te beleven.

Oostende is niet enkel een badplaats maar een echte stad-aan-zee. De stadsrenovatie en -metamorfose van de laatste jaren zie je met name terug in het prestigieuze Casino Cursaal. Een gokje dan. Wedden dat je tijdens een kortere of langere vakantie in een hotel Ostend definitief voor de stad valt? De stad Oostende, beschermd tegen de Noordzee door een netwerk van dijken, telt de grootste bevolking aan de Belgische kust, met 67.000 inwoners. Oostende ontving het stadscharter in de 13e eeuw, hoewel het onduidelijk is hoe veel eerder de site oorspronkelijk was ontwikkeld; op dat moment was het een klein vissersdorp. Geplaagd gedurende heel haar geschiedenis door constante aanvallen uit zee, as de beslissing van de eerste twee Belgische koningen Leopold I en Leopold II, te besteden hun zomers in Oostende dat bracht de stad fortuinen en getransformeerd in een modieuze 19e eeuw plaats.

 

oostende

Helaas, in de twintigste eeuw, vernietiging kwam opnieuw, ditmaal in de vorm van de Tweede Wereldoorlog vanuit de lucht bombardement. Vandaag de dag zie je tijdens je verblijf in een hotels Oostende, of het nu een luxe hotels in Oostende of een van de goedkope hotels Oostende is, nog hier en daar restanten uit deze periode. Het strand - aan de noordkant van de stad - is erg lang en mooi. Ik logeer het liefst in een hôtel à Ostende in de buurt hiervan, omdat je dan alles lekker dicht bij je hebt. Er is een promenade langs het strand (de Albert I Promenade), en een pier die zich uitstrekt over de zee. De jachthaven werd genoemd naar de oude driemaster de Mercator die kan worden bezocht tijdens de zomermaanden. Er is een gedenkteken voor zeilers die zijn omgekomen op zee.De belangrijkste winkelstraten in de straten ten noorden van de jachthaven, met name langs de wegen die dicht bij het strand.

De belangrijkste kerk is Sint Petrus En Pauluskerk, gebouwd in gotische stijl. Zoals te verwachten in een stad als Oostende vind je er talloze cafes, bars en nachtclubs terug, waar je van de vele variëteiten van het Belgische bier kunt proveven, of een Guinness in een van de Ierse pubs als u dat liever hebt. Ook bieden de meeste Hotel Ostende heel wat gastronomische of andere faciliteiten aan. In een hotel Oostende is het simpelweg altijd volop genieten!