04-02-09

Zeeland

fotostad3
Zeeland was de laatste Nederlandse halte die ik wou aandoen. In vroegere tijden bestond Nederland meest zuidwestelijke provincie uit een amalgaam van eilanden en schiereilanden. Vandaag de dag zijn de meeste grotetere eilanden met elkaar verbonden door een ingenieus systeem van dijken en kanalen. Zo kan men de Oosterschelde volledig passeren via één van de machtige deltawerken. Zeeland wordt getypeerd door z'n mooie polders doorkruist met dijken. Men kan er urenlang fietsen langs de kilometerslange zeedijken of genieten van een mooie tocht dwars door de velden. Ik besloot al snel de toeristische veerboot van Breskens naar Vlissingen die tegenwoordig nog enkel toegankelijk is voor fietsers en voetgangers.!

Het was snel duidelijk dat ik kon kiezen uit een heel brede waaier aan hotels in Zeeland. De meeste hotels Zeeland zijn van uitstekende kwaliteit en bieden excellente accommodatie aan mooie prijzen.

Wie bijvoorbeeld kiest voor hotels Breskens kan genieten van een prachtig zicht over de Westerschelde. Hotel de Milliano is immers gelegen op de top van het duin en nagenoeg alle kamers bieden prachtig zeezicht. Dit hotel in breskens is een aanrader om op hotel in Zeeland te gaan. Ook De Dikke Van Dale doet behoorlijk wat aanbiedingen via het internet waardoor men best even een kijkje neemt voor men z'n kamer boekt.

Net aan de overkant van de Westerschelde ligt het prachtige dorpje Vlissingen. Er zijn heel wat hotels dus iedereen zou hier wel z'n keus vinden. Eén van de leukste hotels in Vlissingen is zeker en vast hotel De Leugenaar. waar men verblijft op de zeedijk en bovendien kan genieten van een lekker restaurant. Ikzelf bleef maar twijfelen tussen Hotel Oosterschelde dichtbij Sint-Philipsland en Hotel Truida in Vlissingen. Uiteindelijk koos ik voor de eerste, omdat ze van alle hotels in Zeeland één van de meest centrale liggingen heeft, van waaruit je zowat de hele provincie makkelijk kunt ontdekken.

Ik heb echt een leuke tijd gehad bij onze noorderburen, die mijns inziens toch een iets andere benadering voorstaan dan de (vaak meer gereserveerde) Vlamingen. Ikzelf werk al sedert een paar jaren in een hotel Brugge, en mijn vriendin in een Brussels hotel en allebei vinden we dat Nederlanders over het algemeen jovialer en warmer zijn. Binnenkort wordt het dus zeker opnieuw tijd om ook de rest van Nederland hotelsgewijs te gaan verkennen, ik kijk er al naar uit!

18:33 Gepost door sigmund in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, logeren, weekendje weg, zeeland, hotels |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.