18-05-10

Amsterdam, Brussel, Zeeland en de Belgische Kust

Tip voor wie binnenkort op citytrip Amsterdam vertrek: het Grachtenfestival Amsterdam 2010 gaat weer van start!

Mijn uitstekend hotel in Amsterdam centrum

Singel Hotel

Het Singel Hotel is ondergebracht in drie typisch 17e eeuwse panden aan de gracht met dezelfde naam (Singel) in het hartje van Amsterdam. Het is een comfortabel driesterren hotel die je vindt op één van de allerbeste locaties van Nederland. Dit sfeervolle Singel hotels heeft meer dan 30 kamers, een lift en kan onderdak bieden aan zo'n 65 gasten.

Van Amsterdam naar een hotel in Brussel

brussel3

Logeren in een hôtel Bruxelles was echt een fantastische ervaring. Ik had wel al vaker een city trip Brussels gemaakt maar nog nooit langer gebleven en de moeite genomen om eens een nachtje in een hotel Brussel te blijven slapen.

Na de Belle Epoque uitgestrekte van Parijs, het pittoreske kronkelende grachten van Amsterdam, en de zacht afbrokkelende, sienna-hued straten van Rome, de eerste keer veel bezoekers op de klassieke "grand tour" van Europa voelt een steek van teleurstelling, wanneer ze worden geconfronteerd Brussel . Chockablock met wolkenkrabbers en drukke met bureaucraten (het is het hoofdkwartier voor de Europese Unie), lijkt op het eerste gezicht nogal ontsmet, modern, een Europese versie van zeggen, Cleveland, Ohio. Maar eerste indrukken zijn vaak verkeerd. Mijn luxe hotels in Brussel was echt een gigantisch schot in de roos! Kiezen voor verblijf een weekend of langer in een hotel in Brussel zal blijken te zijn een heel goed idee!

Van alle hotels in Brüssel vond ik dat luxeueze hotel echt wel super, ik keer er zeker nog eens naar terug.

Eeuwenlang bezoekers naar Brussel zijn gegaan eerste niet naar de stad statige kathedraal, maar naar zijn uitvoerig verguld, architectonisch harmonisch, openlucht tempel voor de handel, de Grote Markt - en zo moet je. Moet u ook kiest u een hotel in Brussel in dit particul gebied, want het biedt u de beste en meest authentiek uitzicht. Dit middeleeuwse marktplein (het is hier al sinds de 12e eeuw), aan alle zijden geflankeerd door prachtige barokke en gotische Guild Halls, is het hart en de ziel van Brussel en misschien wel een van de belangrijkste seculiere architectonische bezienswaardigheden op het vasteland van Europa.

Een andere tip is om het hoofd te Waterloo, dat is minder dan een uur met de bus vanuit uw hotel Brussels. Pace het slagveld dat afgewerkt Napoleon - de rollende weilanden kijken net als zij deed toen Napoleon's leger werd verslagen door een machtige hier gecombineerd leger van Britse, Nederlandse, Belgische, Duitse en Pruisische troepen. Tegen het einde van de slag, 40.000 soldaten leggen doden of gewonden en de Little-generaal werd verbannen nogmaals, dit keer definitief (hij overleed op St. Helena's Island zes jaar later). De dame in mijn hotels in Brussels wordt beweerd dat de grote grote kleindochter van de zus van Napoleon, die ik alleen geloofde na Ze liet me een aantal oude foto's. Pretty grappig en interessant, dat de vrouw!

Je bent vrij in de musea en historische spullen? Dan een verblijf in Brussel is zeker iets voor jou! Er is het Musee des Beaux Arts, het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, en nog veel meer. Als u honger heeft, kunt u altijd op jacht naar truffels - chocolade truffels, dat is. Het is tegen de wet - of moet worden - voor een bezoek aan België en verblijf in een van de hotels en niet mee terug een doos chocolaatjes te delen met familie en vrienden. De snoepjes hier zijn, zonder overdrijving, de beste in de wereld, met name op de beroemde Choclatier Mary die de koninklijke hof van België met haar chocolade oplossen .... mmm ... Ik keer zeker nog eens terug naar mijn hotel!

Op hotel in zeeland en de Belgische Kust

kust

Als je wat genoeg hebt van steden en zin hebt in een rustgevende vakantie omgeven door strand, zee en duinen, kun je altijd eens een hotel in Zeeland overwegen. Een vakantie Zeeland is leuk voor iedereen! De Nederlandse provincie op het water is een waar paradijs voor liefhebbers van natuur en water. Schitterende vergezichten in de polders, talloze fiets-, wandel- en watersportmogelijkheden, vakantie in Zeeland is altijd top!

 

Zonet interessant nieuws gekregen, ik mag van mijn baas gratis en voor niets een hotel aan de kust uitkiezen, hij kreeg van een vriend zomaar hotelspecials cadeau en kan zelf niet gaan. Ik denk dat ik zal gaan voor een van de hotels La Panne, hoewel een verblijf op hotel in Knokke ook altijd tot de mogelijkheden behoort.

Tip: waarom niet ook eens een weekendje weg in een van de vele hotels Londen overnachten?

 

Weekendjes op hotel in Amsterdam

Weekendje weg: op hotel in Amsterdam

amsterdam4

Vorige week logeerde ik in een uitstekend hotel in Amsterdam, een van de beste waar ik ooit was. Amsterdam is een van Europa's beste bestemmingen en is gemakkelijk te bereiken door de lucht, over land of zelfs de zee. Goedkope vluchten binnen Europa en de directe vluchten van buiten Europa zijn meestal onmiddellijk beschikbaar, ten dienste van Amsterdam Airport Schiphol - Europa's vierde grootste en gelegen op slechts enkele kilometers van het stadscentrum. Een Direct Rail Link verbindt de luchthaven Schiphol naar Amsterdam Centraal Station en is de snelste en meest comfortabele manier om naar het stadscentrum en je hotel in Amsterdam te reizen. Airport Shuttles gerund door Connexxion vertrekken elke 10 minuten met service naar meer dan 100 hotel Amsterdam in heel de stad. Gasten van de grote hotels Amsterdam moeten eerst controleren of hun hotel een gratis service biedt.

amsterdam2

Amsterdam is een heerlijk wandelbare stad met de meeste grote bezienswaardigheden in of nabij het stadscentrum. Openbaar vervoer is uitstekend en het zelf rijden wordt sterk afgeraden. Natuurlijk kun je fietsen, de Nederlandse manier bij voorkeur om te reizen en sommigen zouden zeggen dat dit de enige manier om de stad echt te kunnen ervaren. Heel wat Hotels in Amsterdam bieden gratis fietsen aan die je kunt gebruiken tijdens je verblijf. .

Amsterdam is een historische en tolerante hoofdstad met een naam die ergens hangt tussen beroemd en berucht. De grachten met hun typische huizen betoveren veel toeristen, de Dam (op een paar tiental meter van mijn laatste Hotel Amsterdam) is een geweldige plaats om te vertoeven en de Centraal-station-gebied ook verbaast vele bezoekers. Maar de schok is groot als je niet gewend aan de Nederlandse tolerantie en u plotseling door de straten van het Red-Light-district loopt of wanneer een Rasta-man vraagt of je misschien iets wilt proberen. Amsterdam staat bekend als de meest tolerante stad in de wereld, en dit was tijdens mijn laatste vakantie in een hotel Amsterdam, een prachtig luxe hotels in Amsterdam overigens, wel duidelijk.

Ja, ik zeg gemeente, Amsterdam telt immers nog geen miljoen inwoners en verdient volgens sommigen dan ook de titel van stad niet. Nederland is echter één grote stad, waar Amsterdam een belangrijke voorstad van vormt, zo zou je het kunnens tellen. Het cultureel centrum van Randstad Holland. Uniek in Amsterdam zijn natuurlijk de grachten, mooi te zien vanuit mijn raam in mijn hôtel à Amsterdam. Dat is de reden waarom Amsterdam het best bekeken worden door een tochtje op het kanaal te maken. Amsterdam is relatief klein voor een Europese hoofdstad, maar het barst van de geschiedenis, van attracties van wereldklasse en volop mogelijkheden voor bezoekers van alle leeftijden om kennis te maken met haar charmes en mensen. Jaarlijks komen heel wat mensen afgezakt naar een hotel in Amsterdam.

Amsterdam heeft een direct herkenbare charme, of het nu hoogseizoen is of putje winter, een verblijf van een paar dagen en nachten in een hotel in Amsterdam is het hele jaar door de moeite waard. Over het algemeen vind je de meeste reizigers in de hotels in Amsterdam tussen april en september, wanneer de dagen lang genoeg zijn en de temperaturen milder dan anders.

 

08-07-09

Massa's genieten in een hotel in Rotterdam

Ben je al eens in een hotel in Rotterdam geweest? Rotterdam, juist, niet Amsterdam! Vele mensen laten deze stad wat links liggen wanneer ze Nederland bezoeken, ze denken dat er niet meer te zien is dan de ineternationale haven (de derde grootste in de wereld), maar Rotterdam heeft echt onzettend veel toeristische troeven in huis, zoveel was tijdens mijn laatste weekendje in een hotel Rotterdam duidelijk! Nederland's tweede grootste stad na Amsterdam, biedt niets minder dan een unieke uitstraling, omdat de meerderheid van de centrale gebouwen bijzonder modern zijn.

Als gevolg van de grote schade opgelopen in de Tweede Wereldoorlog, heeft Rotterdam vandaag de dag een skyline om u tegen te zeggen. Moeilijk een andere stad in Nederland te vinden die zo Amerikaans oogt, met skyscrapers overal waar je kijkt. Toeristen of mensen die kiezen om wat langer in een hôtel à Rotterdam te verblijven zullen snel ontdekken dat de recente bouwprojecten de stad bijzonder stijlvol hebben gemaakt.

De Euromast bijvoorbeeld, op een boogscheut van mijn Hotel Rotterdam beschikt over een adembenemend panoramisch restaurant. Daar een maaltijd nuttigen, en je voelt je meteen in de zevende hemel. Vooral het bruisende nachtleven in Rotterdam heeft een zeer positief effect op het toerisme en de plaatselijke gemeenschap. De stad lijkt anno 2009 te gedijen op de diversiteit en de cultuur die nu zichtbaar in de gehele stad aanwezig is.

Heel wat Rotterdam hotels doen de laatste jaren gouden zaken, omdat meer en meer mensen de stad blijken te ontdekken. Logeren in een hotel in Rotterdam centrum betekent dan ook logeren in een van de modernste en meest bruisende steden van heel Nederland. Ik ga er zeker binnenkort opnieuw naar toe!

04-06-09

Genieten in een hotel in Parijs

 

parijs5

Je droomt ervan om eens in een hotel in Parijs centrum de stad van duizend cliches - de "Stad van de Verlichting" te logeren? Ik heb dat gedaan en ik heb het me geen seconde beklaagd! Parijs overtrof zelfs mijn stoutste verawachting, de Franse hoofdstad is een van 's werelds grootste steden, een metropool die rijkelijk voldoet aan de wensen van zowel toeristen als zakenmensen en een sfeer uitademt die al decennia lang ontelbaar veel mensen weet te bekoren.

Ondanks de grote omvang zijn bijna alle bezienswaardighen te vinden binnen de Boulevard Peripherique, zoveel was tijdens mijn verblijf in mijn hôtel à Paris duidelijk. Het compacte centrum is gemakkelijk te doen te voet, met het efficiënte en allesomvattende metrostelsel altijd bij de hand om de vermoeide ledematen wat rust te gunnen. De levensader de Seine (waar ik vanuit mijn hotel in Parijs een heerlijk uitzicht over had) splitst de stad netjes in twee. De grote 19de-eeuwse lanen (mijn goedkope hotels Parijs centrum lag aan één van hen) domineren nog steeds de stad, afgewisseld met talloze opvallende moderne toetsen.

 

Parijs_3

De Grands Travaux van president Mitterrand voegden de Grande Arche de la Defense, de ultra-moderne Opera de la Bastille, het indrukwekkende Institut du Monde Arabe teo. Ook de beroemde glazen piramide in de centrale binnenplaats van het Louvre kwam in deze periode tot stand. De beste tijd voor een verblijf in een hôtels à Paris centreis, uiteraard, in het beroemde Parijse voorjaar tussen april en juni. De dagen zijn dan zonnig, maar niet te heet. De herfst en winter zijn ook een uitstekende tijd om naar een hotel Paris te komen, minder druk en misschien tref je wel een sneeuwtapijt aan. Eigenlijk moet ik eerlijk zijn: er is gewoon geen slecht moment voor een verblijf in een hôtel à Paris

.

12-05-09

Voluit genieten in een hotel in Oostende

 

oostende3

Logeren aan de Belgische kust doe je volgens mij nog altijd het best in een hotel in Oostende, de enige echte Koningin der Badsteden. Oostende is een historische stad die tegelijkertijd ook kosmopolitisch, modern en bedrijvig is. Een echte stad aan zee. Al generaties lang vinden excentrieke kunstenaars hun inspiratie in Ensor’s stad en dat merk je zeker ook aan het culturele leven. Verblijven in een hotel in Oostende is veel meer dan gewoon verblijven aan zee of strand. Ook op cultureel vlak is er ontzettend veel te beleven.

Oostende is niet enkel een badplaats maar een echte stad-aan-zee. De stadsrenovatie en -metamorfose van de laatste jaren zie je met name terug in het prestigieuze Casino Cursaal. Een gokje dan. Wedden dat je tijdens een kortere of langere vakantie in een hotel Ostend definitief voor de stad valt? De stad Oostende, beschermd tegen de Noordzee door een netwerk van dijken, telt de grootste bevolking aan de Belgische kust, met 67.000 inwoners. Oostende ontving het stadscharter in de 13e eeuw, hoewel het onduidelijk is hoe veel eerder de site oorspronkelijk was ontwikkeld; op dat moment was het een klein vissersdorp. Geplaagd gedurende heel haar geschiedenis door constante aanvallen uit zee, as de beslissing van de eerste twee Belgische koningen Leopold I en Leopold II, te besteden hun zomers in Oostende dat bracht de stad fortuinen en getransformeerd in een modieuze 19e eeuw plaats.

 

oostende

Helaas, in de twintigste eeuw, vernietiging kwam opnieuw, ditmaal in de vorm van de Tweede Wereldoorlog vanuit de lucht bombardement. Vandaag de dag zie je tijdens je verblijf in een hotels Oostende, of het nu een luxe hotels in Oostende of een van de goedkope hotels Oostende is, nog hier en daar restanten uit deze periode. Het strand - aan de noordkant van de stad - is erg lang en mooi. Ik logeer het liefst in een hôtel à Ostende in de buurt hiervan, omdat je dan alles lekker dicht bij je hebt. Er is een promenade langs het strand (de Albert I Promenade), en een pier die zich uitstrekt over de zee. De jachthaven werd genoemd naar de oude driemaster de Mercator die kan worden bezocht tijdens de zomermaanden. Er is een gedenkteken voor zeilers die zijn omgekomen op zee.De belangrijkste winkelstraten in de straten ten noorden van de jachthaven, met name langs de wegen die dicht bij het strand.

De belangrijkste kerk is Sint Petrus En Pauluskerk, gebouwd in gotische stijl. Zoals te verwachten in een stad als Oostende vind je er talloze cafes, bars en nachtclubs terug, waar je van de vele variëteiten van het Belgische bier kunt proveven, of een Guinness in een van de Ierse pubs als u dat liever hebt. Ook bieden de meeste Hotel Ostende heel wat gastronomische of andere faciliteiten aan. In een hotel Oostende is het simpelweg altijd volop genieten!

04-02-09

Van Amsterdam tot Zeeland

Ben net terug van een tripje door ons buurland en dit is zo goed meegevallen dat ik besloot mijn ervaringen hier op deze blog van me af te schrijven. Nederland heeft - veel meer dan ik dacht - heel wat te bieden en hoewel ik nog maar een klein stukje van het land heb afgereisd, ben ik echt al onder de indruk. Volgende keer zal ik een  in het noorden, meer bepaald in Friesland, dit keer begon ik mijn tocht in een hotel in Amsterdam om via het oosten van het land, met name de stad Deventer in de provincie Overrijsel terug te keren naar Noord- en Zuid-Holland om, helemaal in de linker benedenhoek te eindigen in het land van eilanden en schiereilanden: Zeeland.

18:36 Gepost door sigmund in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: hotel, weekend, amsterdam, citytrip, hotels |  Facebook |

Amsterdam

fotostad1
Amsterdam, stad van eindeloze mogelijkheden met overal musea en bezienswaardigheden.Het Rembrandshuis, Madame Tussauds, Amsterdams Historisch museum, Hasj - en Marihuanamuseum, Joods Historisch museum, Stedelijk museum, het Nederlands filmmuseum en uiteraard het Van Gogh museum, zijn nog maar enkele van de cultuurtempels waar je in de grootste stad van Nederland terecht kunt.

Amsterdam is een echte wereldstad waar culturen elkaar kruisen, waar mensen elkaar ontmoeten en waar het straatbeeld hand in hand lijkt te gaan met de eeuwige aanwezigheid van de min of meer geometrisch gevormde grachten. Iedereen die ooit al eens in een hotel Amsterdam heeft verbleven, zal het zeker eens zijn met volgende zin: de stad is absoluut één van de interessantste en meest levendige van het land. Amsterdam is echt een stad die doet watertanden.

Toen ik drie weken geleden mijn trip van start ging met twee overnachtingen in het Sandton Hotel de Filosoof, voelde ik meteen die Amsterdamse sfeer waar menig een zo enthousiast over doet. Alle kamers waren in verschillende stijlen ingericht, echt prachtig gedaan. Ook leuk was dat het historische stadscentrum, de daarnet genoemde musea en het Concertgebouw min of meer op loopafstand waren, wat het echt een van de interessantse hotels in Amsterdam maakt.

Ik zou er bijzonder graag ooit nog eens teruggaan, hoewel er ook nog heel wat andere hotels Amsterdam op me liggen te wachten om ontdekt te worden. Zowiezo zal Amsterdam zelf, los van de hotels, me in de toekomst zeker nog voor meer dan één keer teruglokken. Immers, er valt het hele jaar door wel iets te beleven!

18:35 Gepost door sigmund in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: logeren, citytrip, hotels, hotel amsterdam |  Facebook |

Deventer

deventerstad
Deventer is één van de oudste steden van Nederland en echt een bezienswaardige stad. Vanuit Amsterdam was het maar iets meer dan een uur treinen vooraleer ik er aankwam. Ik zocht en vond een hotel Deventer in het monumentaal stadscentrum, namelijk het Sandton Hotel Gilde, een sfeervol hotel met een bijzonder rijke geschiedenis. Het stadscentrum heeft als middelpunt de bekende Brink, een langgerekt marktplein omzoomd door bomen en terrassen en tevens het grootste stadsplein in Nederland. Na een deugddoende nachtrust een schitterende Deventerse wandeling gemaakt. Onvergetelijk mooi hier! Het toerisme in Deventer tiert welig en het aanbod aan Deventer hotels is behoorlijk groot.

18:34 Gepost door sigmund in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, hotels, city trip, hotel deventer |  Facebook |

Rotterdam

Rotterdam
Vanuit Deventer was het terug treinen naar het Westen, richting Rotterdam, het zogezegde kleinere broertje (of zusje) van Amsterdam maar naar ik had gehoord 'het best bewaarde geheim van Nederland'. Elk jaar zakken zo'n vier miljoen (!) bezoekers uit binnen- en buitenland af om de stad aan de haven (één van de grootste van de wereld) te bezoeken. Net zoals in Deventer had ik ook niet op voorhand een hotel Rotterdam geboekt, dus moest ik vlak na aankomst op zoek. Van mijn vriendin had ik gehoord dat van alle hotels in Rotterdam je het best eentje uitkiest in het bruisende stadscentrum. Ze zei letterlijk: slapen in de Maasstad is een feest en in Rotterdam kun je krijgen wat je wil! Uitgaan, shoppen of gewoon lekker door de stad slenteren, alles is binnen handbereik. Het exclusieve Hotel Stroom bijvoorbeeld scheen één van de origineelste hotels Rotterdam te zijn. Omdat ik graag naar mijn vriendin luister, volgde ik haar advies, en onmiddellijk na het neerploffen van mijn koffers in mijn kamer wist ik het: ze had volledig gelijk!

18:34 Gepost door sigmund in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, weekendje weg, rotterdam, hotels |  Facebook |

Zeeland

fotostad3
Zeeland was de laatste Nederlandse halte die ik wou aandoen. In vroegere tijden bestond Nederland meest zuidwestelijke provincie uit een amalgaam van eilanden en schiereilanden. Vandaag de dag zijn de meeste grotetere eilanden met elkaar verbonden door een ingenieus systeem van dijken en kanalen. Zo kan men de Oosterschelde volledig passeren via één van de machtige deltawerken. Zeeland wordt getypeerd door z'n mooie polders doorkruist met dijken. Men kan er urenlang fietsen langs de kilometerslange zeedijken of genieten van een mooie tocht dwars door de velden. Ik besloot al snel de toeristische veerboot van Breskens naar Vlissingen die tegenwoordig nog enkel toegankelijk is voor fietsers en voetgangers.!

Het was snel duidelijk dat ik kon kiezen uit een heel brede waaier aan hotels in Zeeland. De meeste hotels Zeeland zijn van uitstekende kwaliteit en bieden excellente accommodatie aan mooie prijzen.

Wie bijvoorbeeld kiest voor hotels Breskens kan genieten van een prachtig zicht over de Westerschelde. Hotel de Milliano is immers gelegen op de top van het duin en nagenoeg alle kamers bieden prachtig zeezicht. Dit hotel in breskens is een aanrader om op hotel in Zeeland te gaan. Ook De Dikke Van Dale doet behoorlijk wat aanbiedingen via het internet waardoor men best even een kijkje neemt voor men z'n kamer boekt.

Net aan de overkant van de Westerschelde ligt het prachtige dorpje Vlissingen. Er zijn heel wat hotels dus iedereen zou hier wel z'n keus vinden. Eén van de leukste hotels in Vlissingen is zeker en vast hotel De Leugenaar. waar men verblijft op de zeedijk en bovendien kan genieten van een lekker restaurant. Ikzelf bleef maar twijfelen tussen Hotel Oosterschelde dichtbij Sint-Philipsland en Hotel Truida in Vlissingen. Uiteindelijk koos ik voor de eerste, omdat ze van alle hotels in Zeeland één van de meest centrale liggingen heeft, van waaruit je zowat de hele provincie makkelijk kunt ontdekken.

Ik heb echt een leuke tijd gehad bij onze noorderburen, die mijns inziens toch een iets andere benadering voorstaan dan de (vaak meer gereserveerde) Vlamingen. Ikzelf werk al sedert een paar jaren in een hotel Brugge, en mijn vriendin in een Brussels hotel en allebei vinden we dat Nederlanders over het algemeen jovialer en warmer zijn. Binnenkort wordt het dus zeker opnieuw tijd om ook de rest van Nederland hotelsgewijs te gaan verkennen, ik kijk er al naar uit!

18:33 Gepost door sigmund in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, logeren, weekendje weg, zeeland, hotels |  Facebook |